Links
Disclaimer
glaszetter zoeken
goedkoopste glaszetters
<<=Terug naar verhuizers in Utrecht


bedrijf aanmelden?.. Klik hier  
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van glaszetters in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de glaszetters. U ontvangt eenmalig een email.
Contactinformatie
Naam *
Telefoonnummer *
E-mail adres *
VDiverse aanbiedingen glaszetters
VGlaszettersbedrijf C Remkes
Uw regio
Postcode *
Straat
Huisnr.
Plaatsnaam
Soort opdracht
Opties
Aantal ruiten *
Afmetingen ruiten *
Omschrijving
 

privacy




Glaszettersbedrijf C Remkes
La Croixstraat 11
3555 CK Utrecht

tel: 0611533105

Extra informatie:

In ons brede aanbod vind je vast en zeker wat je zoekt. Neem een kijkje op de website en als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan gerust contact met ons op.


HR++ dubbel isolatieglas

Enkel en oud dubbel glas (Thermopane) zijn volledig achterhaald. 10 m² enkel glas vervangen
door HR++ isolatieglas verhoogt het comfort en bespaart circa € 140,- per jaar op stookkosten.

Enkel en oud dubbel glas (Thermopane)

Bij veel woningen en gebouwen van voor 1995 is nog eerste generatie dubbel glas (merknaam Thermopane) of zelfs enkel glas aanwezig. Zelfs het beste Thermopane (luchtspouw 12 mm) isoleert - naar huidige maatstaven - slechts matig. Enkel glas isoleert helemaal niet. Je stookt als het ware voor de buitenlucht en door het koudestralende glasoppervlak is van comfort geen sprake.

HR++ glas isoleert 50% beter

HR++ glas isoleert ruim 50% beter dan het beste eerste generatie dubbel glas. Hoe goed glas isoleert hangt af van de zogenaamde U-waarde (uitgedrukt in Watt per m² Kelvin). Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. HR++ glas heeft een U-waarde van circa 1,1. Dat is ruim 50% lager (beter) dan het beste eerste generatie dubbel glas met U-waarde 2,8. Enkel glas heeft een U-waarde van maar liefst 5,8.

Gekleurd (RAL) gehard glas voor bijv. keuken achterwand, badkamer, toilet

Geschikt voor o.a. keukenachterwanden. Krasvrij, makkelijk schoon te houden en zonder boren makkelijk te bevestigen met zuurvrije kit. Een strakke manier om het stucwerk in de keuken tegen vet spetters te beschermen. GRATIS thuisbezorgd. Ook voor balustrade wanden, panelen in en naast deuren, bad- en douche wanden en toiletwand. Houdt rekening met het feit dat standaard het glas een groenige kleur heeft en dat kan invloed op de uiteindelijke kleur (vooral bij lichte RAL kleuren). Alternatief is dan Extra helder glas. Kijk bijhttp://www.ralkleuren.com/ voor een uitgebreid overzicht van de RAL kleuren. (let op: uw scherm kan een andere kleurweergave dan de werkelijkheid weergeven - kijk evt bij uw plaatselijke bouwmarkt op de kleurenstalen van RAL).
OVER GEHARD GLAS
Thermisch gehard veiligheidsglas wordt geproduceerd door een speciaal proces waarbij floatglas opnieuw verhit wordt en daarna versneld wordt afgekoeld. Tijdens het versneld afkoelen ontstaan er in het glas spanningen die ervoor zorgen dat het glas een grotere mechanische sterkte krijgt. Gehard floatglas is 5 keer sterker dan gewoon floatglas en bestand tegen grotere temperatuursverschillen door bijvoorbeeld zonnewarmte in combinatie met slagschaduw of bij uw kookgedeelte.

Oppervlakte temperatuur beglazing

De afbeelding hierboven toont van vier typen beglazing de verschillen in oppervlakte temperatuur van het binnenblad. Bij een buitentemperatuur van 0 graden Celsius is bij HR++ 2-voudig glas de binnenblad temperatuur 17 graden. Dit benadert de ruimtetemperatuur van 20 graden waardoor koudestralend glasoppervlak - de veroorzaker van koude luchtstromen (tocht) - nagenoeg ontbreekt. Hierdoor zal het comfort aanzienlijk verbeteren. Toepassing van 3-voudig glas is alleen zinvol bij woningen en gebouwen die zijn gebouwd of gerenoveerd op Passiefhuisniveau. Hierbij is de gehele schil (vloer, gevels, ramen en dak) voorzien van extreem goede isolatie en kierdichting. Dankzij een uitgekiend zongeörienteerd ontwerp (bij nieuwbouw) is passieve zonnewarmte die via het glas binnenkomt bijna het gehele jaar toereikend voor ruimteverwarming. Een conventioneel verwarmingssysteem - zoals een cv-ketel met radiatoren - is dan overbodig.

HR++ isolatieglas: werking

Modern isolatieglas bestaat doorgaans uit twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte van 9, 12 of 15 mm. Tot en met HR glas is de spouw gevuld met droge lucht. Vanaf HR++ wordt altijd een nog beter isolerend edelgas (Argon of Krypton) toegepast. Vanaf HR glassoorten is de spouwzijde tevens voorzien van een flinterdunne warmtereflecterende metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar warmte uit het vertrek terugreflecteert. De effectiviteit van de coating en spouwdikte komt tot uitdrukking in de benaming. Zo bestaat er HR, HR+ of HR++. Bij het laatst genoemde type reflecteert de coating maar liefst 90% van de warmtestraling terug naar binnen. U kunt zelf controleren of dubbel glas een metaalcoating heeft. Wanneer u op 10 centimeter afstand van het glas een brandende aansteker houdt en naar buiten kijkt, dan ziet u 4 vlammetjes reflecteren. Zit er een coating op het glas, dan heeft de tweede of derde vlam een afwijkende kleur (meestal blauw/rose).

Isolerende raamfolie: wel of niet doen?

U kunt op elk type glas tevens isolerende raamfolie aan de binnenzijde aanbrengen. Afhankelijk van de uitvoering zal de folie warmte terug naar binnen reflecteren (net als de HR glassoorten) en/of zonnewarmte van buiten tegenhouden. Raamfolie die zonnewarmte tegenhoud raden wij af. Met gratis zonnewarmte bespaart u juist op stookkosten, de grootste kostenpost op uw energierekening! Buitenzonwering is altijd de meest effectieve en flexibele oplossing om ongewenste zonnewarmte en hinderlijk zonlicht te weren. Buitenzonwering en optimale schilisolatie maken energieverslindende airconditioning veelal overbodig.

Staat van kozijnen en sponning

Overweegt u isolatieglas, laat dan de 'houdbaarheid' van de kozijnen controleren, het zou uw investering teniet doen als deze korte tijd later vervangen moeten worden. Bij bestaande (houten) kozijnen is de sponning vaak te klein voor plaatsing van dik isolatieglas met 15 mm spouw. Er kan dan gekozen worden voor HR+ glas met een Argon gevulde spouw van 9 of 12 mm.

Condensvorming aan de buitenzijde

Door de uitstekende isolerende werking van HR++ glas, is de temperatuur van het buitenblad relatief laag. Daardoor kan 's nachts en 's ochtends, als de relatieve vochtigheid van de buitenlucht hoog is, condens optreden op de buitenzijde van de beglazing. Dit verdwijnt vanzelf in de loop van de ochtend.

Condensatie tussen de glasbladen

Condensatie tussen de glasbladen wordt veroorzaakt door een lek. Dat komt meestal door slechte kozijnen veroorzaakt door slecht onderhoud van verf- en kitwerk zowel binnen als buiten. De enige oplossing is dan het raam en eventueel het kozijn te vervangen. Eventuele condensatie aan de vertrekzijde van isolatieglas kan alleen ontstaan door overmatige vochtvorming en te weinig ventilatie. O.a. door het drogen van was, douchen, koken en de aanwezigheid van mensen ontstaat veel vocht.

Oorzaken thermische breuk


straalkachel of ander verwarmingslichaam gericht op of te dichtbij het glas;


brandende kaars op minder dan 20 cm afstand van het glas;


koude waterstraal gericht op een warme ruit;


(rol)gordijnen of jaloezieën te dicht bij het glas waardoor lucht voor de ruit niet kan circuleren;


voorwerpen buiten (struiken, bomen etc.) die een deel van het glas beschaduwen;


voorwerpen binnen (boeken, planten ect.) die het glas raken waardoor dat gedeelte van de ruit een andere temperatuur krijgt.